KETCHUP (CATSUP)

A súa orixe foi unha salsa para o peixe que preparaban na antiga China, e a que chamaban “koe-chiap”. Despóis deuse a coñecer no sudeste de Asia e na India por medio dos viaxeiros, e na actualidade é un dos condimentos máis coñecidos no mundo, con aplicación distinta a da súa orixe.

INGREDIENTES:

–       1 kg de tomates moi maduros.

–       2 mazás.

–       2 cebolas.

–       2 dentes de allo.

–       Especias (noz moscada, pementa branca e negra, cravo e 1 folla de loureiro).

–       150 g de azucre moreno.

–       100 ml de vinagre.

–       1 Caiena.

–       Sal.

ELABORACIÓN:

  1. ESTERELIZACIÓN DOS TARROS E DAS TAPAS, somerxidos en auga fervendo durante 10 minutos.
  2. PELADO E TROCEADO DOS TOMATES, MAZÁS E CEBOLAS.
  3. MESTURAR tódolos ingredientes nunha ola e poñer ó lume moderado ata que estea ben cocido e perda parte do líquido.
  4. TRITURAR COA BATEDORA E ENCHER OS BOTES co preparado moi quente, pechándoos a continuación e deixándoos arrefriar  boca abaixo.
  5. Ó día seguinte comprobamos os botes, e os que estean ben ETIQUETÁMOLOS indicando o contido e a data de fabricación, gardándoos nun lugar fresco e escuro.

Anuncios

3 responses to this post.

  1. Posted by laura on 14 septiembre 2010 at 23:34

    Chachi , podrías colgar la receta de pate de champiñones y ortigas ?

    Responder

    • Posted by Amparo Grandio on 14 septiembre 2010 at 23:49

      Eso está hecho… pasado mañana lo hago. Cuando pase todo lo de Ovi. Acabo de llegar, y ya me tomé las gotas de passiflora (y algo más)… así que ya me está entrando la modorra… besos.

      Responder

  2. Posted by Pili on 18 septiembre 2010 at 19:54

    Recomiendo esta receta a todo el mundo. Está buenísimo!

    Responder

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: